Experts

De kwaliteit van de e-cursussen staat of valt met de kwaliteit van de inhoud. Voor een goede inhoud is diepgaande kennis essentieel. Daarom werk ik per module samen met mensen die op dat gebied de specialistische kennis in huis hebben. Deze experts leveren kennis, zijn de hoofdrolspelers in video’s en verzorgen de eindcontrole van de inhoud, zodat The Horse In Depth jou een gegarandeerde kwaliteit kan leveren.

Elke expert die heeft meegewerkt, of momenteel meewerkt, aan de ontwikkeling van één van de modules stelt zich hieronder (in alfabetische volgorde) graag aan je voor.

 

Ylvie Fros - één van de experts voor The Horse In DepthYlvie Fros begeleidt ruiters en paarden in hun ontwikkeling tot harmonieus team, zowel op mentaal als op fysiek vlak. Hierbij maakt zij gebruik van de Academische Rijkunst en Centered Riding® en haar ervaringen op het gebied van Bodywork, Horsemanship en Rechtrichten. Op Stal ’t Lage Veld in Lunteren kunt u bij haar terecht voor privélessen en diverse clinics. Daarnaast geeft Ylvie clinics op locaties in binnen- en buitenland. Op haar website www.ylviefros.nl kunt u hier meer informatie over vinden. Voor The Horse In Depth is Ylvie betrokken bij de ontwikkeling van een module over de invloed van houding en zit van de ruiter op het paard.

 

Hans Koelma - zadelmaker en één van de experts voor The Horse In DepthHans Koelma (MSFC / Qualified saddler) is al in zijn vroege jeugd in aanraking gekomen met paarden. Eerst via het rijden op maneges en later op eigen paarden. Na verloop van tijd begon hij meer interesse te krijgen in het hoe en waarom. Waarom reageert een paard en hoe beleer je een paard. Naar aanleiding daarvan is hij zich gaan verdiepen in training technieken van vroeger en nu. Hij heeft cursussen gedaan in grondwerk, longeren en sportmassage. Bij het in de praktijk brengen van de opgedane kennis liepen hij toch weer tegen problemen aan. Achteraf bleken deze vaak veroorzaakt door een zadel en of hoofdstel. In zijn speurtocht naar meer kennis heeft hij besloten een opleiding tot zadelpasser te gaan volgen. Gefascineerd door alles rondom het zadel heeft hij zijn studie doorgezet en uiteindelijk ook de gehele opleiding tot zadelmaker afgerond. Wat hij tijdens zijn studie heeft geleerd, en wat hij later in de praktijk zag bevestigd, is dat het zadel erg bepalend kan zijn voor de bewegingsvrijheid van een paard. Is dit onderdeel niet perfect, dan kan dit het gehele bewegingsverloop verstoren. Dit geld voor zowel ruiter als het paard. Hans en zijn vrouw helpen via hun zadelmakerij/sportmassage bedrijf “de KastanjeHoeve” bij het optimaliseren van de paard-zadel-ruiter combinatie. Voor The Horse In Depth is Hans betrokken bij de ontwikkeling van een module over de invloed van het zadel op ruiter en paard.

 

Lotte de Kreek - dierenarts en één van de experts voor The Horse In DepthIk ben Lotte de Kreek, dierenarts voor paarden en gezelschapsdieren. In 2003 ben ik afgestudeerd en eerst als all round dierenarts werkzaam geweest. Toen werd voor mij duidelijk dat het plezier in mijn werk op het gebied van de paarden en de gezelschapsdieren ligt. Dit heb ik eerst in loondienst gedaan en sinds juli 2015 ben ik zelf een ambulante praktijk begonnen. Ik kom voor paarden en ook voor gezelschapsdieren aan huis. Naast de gewone werkzaamheden als dierenarts heb ik het altijd belangrijk gevonden om mensen meer achtergrond informatie te geven. Als ik eigenaren kan helpen hun dier beter te leren kennen, kunnen ze ook sneller problemen ontdekken en kan erger voorkomen worden. Dat is ook de reden dat ik het initiatief van The Horse In Depth aanmoedig. Ik hoop dan ook dat veel paardeneigenaren de nodige kennis vergaren middels de e-learning modules. Voor The Horse In Depth is Lotte expert in de module ‘Het gezonde paard’.

 

Johan Oosterloo - dierenarts en één van de experts voor The Horse In DepthJohan Oosterloo is dierenarts voor paarden en één van de partners van DAP Nijkerk-Wellensiek. De praktijk heeft vijf erkende paardenartsen in dienst, met elk zijn of haar specifieke interesses binnen de geneeskunde van het paard. Johan houdt zich met name bezig met orthopedie en het keuren van (sport)paarden. Voor The Horse In Depth is Johan expert in de module ‘Het gezonde paard’.

 

 

 

 

Marjorie Westerhof - osteopaat voor paarden en honden en één van de experts voor The Horse In DepthIk ben Marjorie Westerhof, humaan fysiotherapeut en osteopaat/chiropractor voor dieren. Nadat ik in 2006 ben afgestudeerd als fysiotherapeut ben ik in het Erasmus MC gaan werken op de revalidatieafdeling. In 2010 heb ik de ICREO opleiding afgerond voor dierosteopaat en 4 jaar later ben ik fulltime voor mijn eigen bedrijf gegaan: Paard & Osteopathie. Om me te blijven ontwikkelen heb ik altijd bijscholing gevolgd in de vorm van cursussen, workshops, clinics etc. En om helemaal onderscheidend te zijn heb ik de opleiding tot McTimoney Animal Practioner gevolgd in de UK, waardoor ik een master heb in de chiropractie voor dieren. Ik doe mijn werk met veel liefde, ga 100% voor het welzijn van het paard en werk graag samen met andere professionals. Ik heb zelf een PRE waar ik erg van geniet. Marjorie is mede-oprichter van HorseConnect, een platform dat het makkelijker maakt voor paardeneigenaren om de juiste professional te vinden en voor ons als professionals om beter samen te werken. Voor The Horse In Depth is Marjorie betrokken bij de ontwikkeling van een module over de biomechanica van het paard. Daarnaast zal ze zijdelings betrokken zijn bij de modules over de invloed van de houding en zit van de ruiter op het paard en die over de invloed van het zadel op ruiter en paard.